TAKE CHARGE

Empowerment voor de nieuwe generatie

Het Take Charge Programma is speciaal voor 4e klas VMBO en MAVO leerlingen die een steuntje
in de rug kunnen gebruiken bij hun overstap naar een vervolgopleiding. We helpen deelnemers met het
pakken van regie, werken aan hun mindset en het op orde krijgen van paktische zaken voor school. 

Wij zijn er voor JOU en helpen je graag naar het volgende level!

Take Charge Programma

Gedurende het ‘‘Take Charge Programma’’ stimuleren we deelnemers, zowel in groepsverband als individueel, om meer regie te pakken over hun leven en schoolloopbaan. We maken hierbij gebruik van onze eigen ervaring, fitness-boksen en andere actieve werkvormen die aansluiten bij de leefwereld van de doelgroep.

We gaan actief aan de slag met 6 verschillende thema’s. Keuzes en kansen, Droom en realiteit, Van start naar finish, Kracht en valkuil, Van setback naar comeback en Time To Take Charge.

Voor wie?

Het Take Charge Programma is ideaal voor leerlingen van het VMBO en de VAVO die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun overstap naar een vervolgopleiding. 

Werkwijze Take Charge Programma

Normaliter werken we in kleine groepen van 8 deelnemers. De groepen worden begeleid door 2 trainers/begeleiders, zodat er de mogelijkheid is om persoonlijke aandacht te geven. Ook zetten we bij voorkeur trainers/begeleiders in die afkomstig zijn uit de doelgroep, zodat zij kunnen dienen als positief rolmodel.

Het programma bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten. Elke groepsbijeenkomst draait om één thema zoals bijvoorbeeld: ‘Van Setback naar Comeback’. Vaste onderdelen van onze actieve bijeenkomsten zijn, laagdrempelige sportactiviteiten en werken in subgroepjes.

Naast de groepsbijeenkomsten kijken we gedurende het traject ook één op één met deelnemers mee en is er aandacht voor praktische zaken zoals het regelen van schoolboeken, een OV-chipkaart enz. 

 

Nazorg

Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren en écht een verschil te maken voor de deelnemers. Om deze reden kijken we aan het eind van het traject naar wat een deelnemer nog nodig heeft en proberen hierin te voorzien.

Praktische informatie

We streven in de opzet en uitvoering van onze programma´s naar een goede samenwerking/afstemming met de opdrachtgever en betrokkenen. We willen dat ons aanbod goed aansluit bij de doelgroep en de fase waarin zij zitten. Het Take Charge Programma kan kort en intensief, maar ook uitgebreid worden ingezet. 

Wil je meer weten over het Take Charge Programma dan kun je contact met ons opnemen via info@levelup365.nl. Samen maken we een plan op maat. Voor andere vragen rondom het groepsaanbod kun je ook via dit mailadres bij ons terecht.