Een keertje kennismaken?

0653560218 info@levelup365.nl

Met Take Charge kickboksclinics brengen we jongeren zowel mentaal als fysiek in beweging.

its time to get moving

herken je dit?

Als ouder, professional in het onderwijs of in de jeugdzorg weet je als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om jongeren écht te bereiken en in beweging te krijgen. Vaak trekken ze een muur op, dealen ze met persoonlijke uitdagingen, een negatief zelfbeeld, gevoelens van boosheid en nog veel meer wat hun ontwikkeling belemmert.

Je bent hard op zoek naar een ingang en wil ze graag iets extra’s bieden, maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je voor een uitlaatklep die aansluit? Een plek waar ze zich open kunnen stellen en nieuwe vaardigheden kunnen leren om sterker in het leven te staan? Hoe zorg je ervoor dat ze zowel mentaal als fysiek in beweging komen en meer regie gaan pakken?

Mentaal en fysiek in beweging.

take charge kickboks clinics

Met de Take Charge Kickboksclinics zorgen we ervoor dat één plus één drie is. We combineren de sportieve voordelen van het kickboksen (respect, discipline, doorzettingsvermogen, stresvermindering) met de mindsetthema’s uit ons succesvolle Take Charge programma. Zo leren jongeren op een leuke en uitdagende manier te werken aan hun fysieke fitheid, ontwikkelen ze een sterkere mindset én krijgen ze tools om meer regie te pakken over hun leven.

We werken met professionele trainers die erkende opleidingen hebben gevolgd om te mogen werken met jongeren. Ze hebben grote kennis van de sport en zelf ook wedstrijd ervaring opgedaan in het kickboksen. Dit stelt hen in staat stelt om de link te leggen naar de praktijk en deelnemers op een inspirerende manier uit te dagen. Wij geloven in “practice what you preach” en onze trainers zijn het voorbeeld van deze filosofie. 

meerwaarde deelnemer

Uitlaatklep voor opgekropte stres, energie en emoties

Verbetert fysieke en
mentale gezondheid

Verbetert concentratie
en focus

Meer disciplineveerkracht
en doorzettingsvermogen

Ontwikkelt meer zelfvertrouwen

Voelt zich geziengehoord en serieus genomen

Zet stappen in persoonlijke ontwikkeling

Plezier en ontspanning

opbouw programma

Er zijn in totaal 7 clinics van 90 minuten. Normaal vindt er 1 clinic per week plaats. De eerste clinic is een introductie clinic, waarin deelnemers kennis maken met de sport, de trainer en onze manier van werken.

Daarna volgt een reeks van 6 kickboksclinics waarin steeds 1 van de 6 mindsetthema’s uit ons Take Charge programma centraal staat. De mindsetthema’s zijn: Keuzes en kansen, droom en realiteit, van start naar finish, kracht en valkuil, van setback naar comeback en Time To Take Charge.

De clinics hebben een verantwoorde en didactische opbouw. Het centrale mindsetthema wordt actief geintroduceerd en voorbesproken met de groep. Vervolgens gaan we door naar de warming up, waarna we aan de slag gaan met kickbokstechnieken en kickboks- fitness werkvormen die zijn gekoppeld aan het centrale mindsetthema. Tussendoor worden deelnemers op passende wijze uitgedaagd om te reflecteren op eigen gedrag.

Daarna volgt de cooling down waarin wordt nabesproken en nagedacht, over welke inzichten deelnemers voor zichzelf uit de oefeningen kunnen halen. We sluiten de clinic af door deelnemers één kleine concrete actiestap mee te geven die ze uit kunnen voeren in de praktijk t.b.v. hun persoonlijke ontwikkeling.

Kickboksclinics schematische weergave

voor wie

De Take Charge kickboksclinics zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes tussen de 12 en 23 jaar. Het is belangrijk dat er geen sprake is van ernstige psychische of fysieke- beperkingen die deelname belemmeren. We houden rekening met de samenstelling van de groep en proberen optimaal aan te sluiten bij de behoefte van de school/organisatie waarmee we samen werken.

praktische informatie

De Take Charge kickboksclinics vinden normaliter plaats in de gymzaal of sportruimte ruimte van de opdrachtgever. Als gekozen wordt voor een neutrale locatie zijn eventuele kosten voor de opdrachtgever.
Wij hanteren een tarief van van € 250 ,- per kickboksclinic. 

Dus… als je enthousiast bent geworden en je jouw jongeren graag iets extra’s gunt, wat bijdraagt aan hun toekomst, druk dan op de gele knop and let’s get moving.